Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια
- 500 γρ. κιμά χοιρινό
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. ψωμί
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
- 500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 στικ κανέλα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 400 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- φέτα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com