Συστατικά
Για το σιρόπι
- 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 στικ κανέλα
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 300 γρ. νερό
- 50 γρ. γλυκόζη
Για τα ροξάκια
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. νερό
- 350 γρ. αλεύρι μαλακό
- 2 αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 130 γρ. καρυδόψιχα
- 1 κ.σ. κακάο
- 420 γρ. φύλλο σφολιάτας
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com