Συνταγή για Imperial piccata chicken από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κοτόπουλο & Γαλοπούλα
Συστατικά
Για την κρούστα
- 100 γρ. ψωμί
- 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. θυμάρι, ξερό
- 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- πιπέρι, αρκετό, φρεσκοτριμμένο
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το κοτόπουλο
- 1 κύβο κότας
- 250 ml νερό
- 240 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 50 ml κρασί λευκό, προαιρετικά
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 50 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
- 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, για το άλειμμα
- αλάτι
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com