Συνταγή για light παστίτσιο με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Ζυμαρικά
Συστατικά
Για τον κιμά
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 800 γρ. κιμά γαλοπούλας
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
Για τη μπεσαμέλ
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 λίτρο γάλα, light
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
- 100 γρ. τυρί light
Για τα σπαγγέτι
- 500 γρ. bucatini, ολικής άλεσης
- αλάτι
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. τυρί light
- πιπέρι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 ασπράδι, από μεσαίο αβγό
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com