Συστατικά
- 1 1/2 κιλό χταπόδι
- 120 ml ελαιόλαδο
- 30 ml ούζο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 500 γρ. ντομάτες
- 50 ml ξίδι βαλσάμικο
- 100-150 γρ. νερό
- 500 γρ. χυλοπίτες
- 1 κ.γ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com