Συνταγή για ανάποδο κέικ αχλάδι από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Κέικ

















Συστατικά


Για τα αχλάδια

  • χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. μελάσα
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 3 αχλάδια

Για τη ζύμη

  • 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αβγό, μεγάλο
  • 100 γρ. πετιμέζι
  • 100 γρ. μέλι
  • 250 γρ. ξινόγαλο
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα













Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved