Συστατικά
Για το κοτόπουλο
- 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 1 στικ κανέλα
- 1 τζίντζερ, γύρω εκατοστά κομμένο σε ροδέλες
- 1 κ.γ. κύμινο, άκοπο
- νερό, για να βράσουμε το ρύζι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και σε λεπτές λωρίδες
- 2 πιπεριές τσίλι, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
- 4 σκ. σκόρδο
- 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 1/2 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- 30 γρ. σταφίδες
- 2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο+ έξτρα για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com