Συστατικά
Για τη βάση
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 180 γρ. βούτυρο
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 1 κ.σ. νερό
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
- βούτυρο, για την ταρτιέρα
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
Για τη γέμιση
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 4 αβγά, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 340 γρ. γλυκόζη
- 200 γρ. πεκάν
Για το σερβίρισμα
- σαντιγί
- βασιλικό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com