Συστατικά
Για το σιρόπι
- 900 ml νερό
- 1200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. μέλι
- φλούδα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 στικ κανέλα
Για το κέικ
- 215 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 1/2 γρ. μαστίχα
- 8 αβγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 200 γρ. αλεύρι μαλακό
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- φιστίκια Αιγίνης, τριμμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com