7 σημάδια που δείχνουν πως η κολλητή σου μπορεί να είναι «covidiot»

Πώς θα τους αναγνωρίσεις;

7 σημάδια που δείχνουν πως η κολλητή σου μπορεί να είναι «covidiot»

Η πανδημία του coronavirus έχει προσθέσει άλλη μια νέα λέξη στο λεξικό και αυτή είναι το «covidiot». Όταν ο COVID-19 έγινε για πρώτη φορά παγκόσμια πανδημία νωρίτερα μέσα στο 2020, οι άνθρωποι προσπάθησαν να συνεχίσουν κανονικά τις ζωές τους. Ξαφνικά, είδη οικιακής χρήσης όπως απολυμαντικό χεριών και χαρτί υγείας έγιναν τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη ζήτηση (και η μαγιά μην τη ξεχνάμε) και νέες λέξεις έκαναν την εμφάνισή τους στην καθημερινότητά μας. Όροι όπως «covidiot» ξεπήδησαν από το πουθενά.

Ενώ η λέξη «covidiot» είναι αρκετά διαδεδομένη αυτές τις μέρες, είναι κατανοητό ότι μπορεί να έχουμε χάσει τον ορισμό ανάμεσα στην προσπάθεια να μην κολλήσουμε κορονοϊό και να μάθουμε να ζούμε στη social distancing εκδοχή της πραγματικότητας. Παρακάτω θα δεις τι σημαίνει να είσαι covidiot, αλλά και τι μπορεί να σε ωθήσει στο να γίνεις.

Το Macmillian Dictionary ορίζει το «covidiot» ως «προσβλητικό όρο για κάποιον που αγνοεί τις συμβουλές για την υγεία για τον COVID-19». Το Urban Dictionary ακολουθεί μια αρκετά παρόμοια προσέγγιση, ορίζοντας το «covidiot» ως «κάποιος που αγνοεί τις προειδοποιήσεις σχετικά με τη δημόσια υγεία ή την ασφάλεια».

Βασικά, ένας «covidiot» δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τον COVID-19 και τους κινδύνους του ιού, παρά αυτά που λένε κυβερνητικοί αξιωματούχοι και η παγκόσμια κοινότητα υγείας. Ταυτόχρονα, μπορεί επίσης να εμπλακούν σε εγωιστική συμπεριφορά που δεν ψάχνει για το μεγαλύτερο καλό όταν πρόκειται για επιβράδυνση και διακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved