Άκης Πετρετζίκης : Κοτόπουλο κρασάτο (Coq au vin)

Μια μοναδική συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη

Άκης Πετρετζίκης : Κοτόπουλο κρασάτο (Coq au vin)












Συστατικά


  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 750 ml κρασί κόκκινο
  • 250 γρ. ζωμό, κότας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 180 γρ. μπέικον, σε κομμάτια
  • 150 γρ. μανιτάρια champignon
  • 500 γρ. πένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο









Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved