Άκης Πετρετζίκης: Poke bowl με φρέσκο τόνο
Μια μοναδική συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 2 αγγούρια, μικρά, καθαρισμένα από φλούδια και σπόρους, κομμένα σε κύβους 1 εκ.
 - 1/2 ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους 1 εκ.
 - 2 πιπεριές τσίλι, μικρές, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
 - 1 κρεμμύδι, κόκκινο, ψιλοκομμένο
 - 2 κ.γ. αλάτι, χοντρό
 - 110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 - 250 γρ. μηλόξιδο
 - 1 λίτρο νερό
 - 350 γρ. κόκκινο ρύζι
 - σπορέλαιο, λίγο, για το τηγάνισμα + 1 κ.γ. για τον τόνο
 - 4 φύλλα wonton, κομμένα σε 2 τρίγωνα το καθένα
 - 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
 - 60 γρ. γάλα σόγιας
 - 1 κ.γ. mirin
 - 2 κ.γ. σουσάμι, άσπρο + έξτρα, για το σερβίρισμα
 - 2 κ.γ. σουσάμι, μαύρο + έξτρα, για το σερβίρισμα
 - 400 γρ. τόνο, φιλέτο, (ποιότητα sushi), κομμένο σε κύβους 1 εκ.
 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
 - 200 γρ. λάχανο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
 
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com