Άκης Πετρετζίκης: Poke bowl με φρέσκο τόνο
Μια μοναδική συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 2 αγγούρια, μικρά, καθαρισμένα από φλούδια και σπόρους, κομμένα σε κύβους 1 εκ.
- 1/2 ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους 1 εκ.
- 2 πιπεριές τσίλι, μικρές, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. αλάτι, χοντρό
- 110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. μηλόξιδο
- 1 λίτρο νερό
- 350 γρ. κόκκινο ρύζι
- σπορέλαιο, λίγο, για το τηγάνισμα + 1 κ.γ. για τον τόνο
- 4 φύλλα wonton, κομμένα σε 2 τρίγωνα το καθένα
- 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 60 γρ. γάλα σόγιας
- 1 κ.γ. mirin
- 2 κ.γ. σουσάμι, άσπρο + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 2 κ.γ. σουσάμι, μαύρο + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 400 γρ. τόνο, φιλέτο, (ποιότητα sushi), κομμένο σε κύβους 1 εκ.
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. λάχανο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com