Άκης Πετρετζίκης: Semifreddo με κεράσια και φιστίκια Αιγίνης

Μια μοναδική συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη

Άκης Πετρετζίκης: Semifreddo με κεράσια και φιστίκια Αιγίνης












  • Μέθοδος Εκτέλεσης


    Στα ιταλικά η λέξη semifreddo σημαίνει "ημιπαγωμένο". Πρόκειται για ένα δροσερό επιδόρπιο το οποίο θυμίζει μους στην πιο παγωμένη εκδοχή της και παγωτό στην πιο ρευστή μορφή του. Τα βασικά του συστατικά είναι τα αβγά, η ζάχαρη και η κρέμα γάλακτος.

    • Χτυπάμε με το σύρμα στον κάδο του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μέχρι να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού.
    • Αδειάζουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
    • Ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ το αβγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το μεταφέρουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί), προσέχοντας ο πάτος του να μην...









Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved