Συνταγή για μοσχαρίσιο ribeye με γλυκόξινη σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κρέας
Συστατικά
Για τις μπριζόλες
- 3 κιλά μοσχάρι, ribeye
- αλάτι
- πιπέρι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 σκ. σκόρδο
- 2-3 κλ. θυμάρι
- 2-3 κλ. δεντρολίβανο
Για τη σάλτσα
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 100 γρ. κρέμα βαλσάμικο
- 400 γρ. καρότα
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com