Συστατικά
Για το κέικ
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/3 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 3 αβγά, μεσαία σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. μελομακάρονα
Για τη μαρέγκα
- 150 γρ. ασπράδια
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. παντεσπάνι, βανίλιας
- 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού του Άκη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com