Άκης Πετρετζίκης: Κοτόπουλο με σαλάτα παντζανέλα
Μια μοναδική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για τη μαρινάδα
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1/2 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
- 1 κύβο κότας
- 70 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 300 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 80 γρ. μέλι
- πιπέρι
- αλάτι
Για το κοτόπουλο
- 1 κοτόπουλο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλα
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 1 πορτοκάλι
Για την παντζανέλα
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 3 ντομάτες
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 αγγούρι
- 50 γρ. ελιές
- 100 γρ. φέτα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 φέτες ψωμί
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. βασιλικό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com