Άκης Πετρετζίκης: Cannoli

Μια μοναδική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη










Συστατικά




Για τη γέμιση

  • 400 γρ. ρικότα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. μασκαρπόνε
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, προαιρετικά

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. μαυροδάφνη
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
  • 500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη








Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved