Συστατικά
Για τη γέμιση
- 400 γρ. ρικότα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. μασκαρπόνε
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, προαιρετικά
Για τη ζύμη
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 20 γρ. ηλιέλαιο
- 60 γρ. μαυροδάφνη
- 1 αβγό, μεσαίο
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
- 500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com