Άκης Πετρετζίκης: Αστακομακαρονάδα με λευκή σάλτσα
Μια μοναδική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος το σώμα του αστακού στα δύο.
- Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό και πολύ αλάτι στη φωτιά και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας αφαιρούμε τα ζυμαρικά από το νερό και τα κρατάμε χωριστά σε ένα μπολ, μέχρι να τα χρειαστούμε. Σε άλλο μπολ κρατάμε 150 γρ. από το νερό του βρασμού.
- Βάζουμε σε μία πλατιά κατσαρόλα (που να χωράει τους αστακούς) το κρασί, τα 150 γρ. νερό από το βρασμό των ζυμαρικών, το θυμάρι, το τσίλι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον κύβο κοτόπουλο.
- Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, προσθέτουμε τα...
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com