Άκης Πετρετζίκης: Cheesecake καρπούζι

Μια μοναδική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Άκης Πετρετζίκης: Cheesecake καρπούζι









Μέθοδος Εκτέλεσης



Συστατικά

Για τη βάση μπισκότου

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. μπισκότα βρόμης

Για την κρέμα cheesecake

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για τη σάλτσα καρπουζιού

  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 300 γρ. καρπούζι, ώριμο, πολτοποιημένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά

Για την συναρμολόγηση

  • 400 γρ. καρπούζι, ώριμο, κομμένο σε μικρά κυβάκια (όχι από την καρδιά, από τα σπόρια και κάτω, για να είναι πιο συνεκτικό)
  • φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα







Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved