Άκης Πετρετζίκης: Cheesecake καρπούζι
Μια μοναδική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Συστατικά
Για τη βάση μπισκότου
- 100 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. μπισκότα βρόμης
Για την κρέμα cheesecake
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη σάλτσα καρπουζιού
- 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 300 γρ. καρπούζι, ώριμο, πολτοποιημένο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά
Για την συναρμολόγηση
- 400 γρ. καρπούζι, ώριμο, κομμένο σε μικρά κυβάκια (όχι από την καρδιά, από τα σπόρια και κάτω, για να είναι πιο συνεκτικό)
- φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com