Άκης Πετρετζίκης: Σαλάτα με ρεβίθια και κεράσια
Μια μοναδική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε ένα μπολ με νερό να τα καλύπτει.
- Σε ένα δεύτερο μπολ μουλιάζουμε το σιτάρι με νερό να τo καλύπτει.
- Σουρώνουμε το σιτάρι και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό να βράσει σε μέτρια - δυνατή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ να κρυώσει.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε άλλα 2 λίτρα νερό να βράσουν και βράζουμε τα ρεβύθια για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε και βάζουμε στο μπολ με το σιτάρι.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com