Άκης Πετρετζίκης: Γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι

Μια μοναδική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Άκης Πετρετζίκης: Γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι

Μέθοδος Εκτέλεσης


Για το σιρόπι

  • Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, 1 στικ κανέλας, τη φλούδα από λεμόνι (όχι το λευκό μέρος), το μέλι και περιμένουμε να διαλυθεί η ζάχαρη περίπου 5-7 λεπτά.
  • Με το που διαλυθεί η ζάχαρη, αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το σιρόπι.

Για την κρέμα

  • Σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά προσθέτουμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη, το σιμιγδάλι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και την κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πήξει καλά η κρέμα μας, περίπου 3-4 λεπτά.
  • Όταν το σύρμα αφήνει σημάδια στο μείγμα τότε σημαίνει ότι έχει πήξει και είναι έτοιμο.


Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved