Κάηκες και περνάς δύσκολα; Διάβασε τι συμβαίνει στο δέρμα σου και τι μπορείς να κάνεις

Μπορείς να ανακουφιστείς σχετικά άμεσα!

Κάηκες και περνάς δύσκολα; Διάβασε τι συμβαίνει στο δέρμα σου και τι μπορείς να κάνεις

Αν μας είχες ακούσει και φορούσες το αντηλιακό σου σωστά και συχνά, τότε δεν θα είχες καεί αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία τώρα. Τώρα υποφέρεις και πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα που προφανώς σε απασχολεί πολύ. Αρχικά πρέπει να σε προειδοποιήσουμε ότι θα πρέπει να ξεχάσεις την ηλιοθεραπεία για μερικές ημέρες.

Αυτό είναι το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να κάνεις. Για τα υπόλοιπα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το κάψιμο από τον ήλιο δημιουργεί φλεγμονή στην επιδερμίδα και ο πόνος προέρχεται τόσο από τη θερμότητα όσο και από τις νευρικές απολήξεις στην επιφάνεια της επιδερμίδας οι οποίες έχουν ερεθιστεί. Το δέρμα σου σε “τραβάει” και το νιώθεις άβολο γιατί έχει καταστραφεί ο δερματικός φραγμός και δεν μπορεί να συγκρατήσει την, απαραίτητη για αυτό, υγρασία και να προστατευτεί.

Ολόκληρο το σώμα σου δουλεύει για να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχει προκύψει και έτσι ίσως να νιώθεις ακόμη και κουρασμένη εξαιτίας του καψίματος ή να μην μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ. Το άγγιγμα όμως είναι το πιο άβολο και είναι λογικό γιατί το δέρμα στο σημείο του εγκαύματος έχει υποστεί πολύ σοβαρή φθορά. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved