Άκης Πετρετζίκης: Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα
Μια μοναδική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη για να φτιάξεις ένα Ινδικό γεύμα

Συστατικά
Για τη μαρινάδα
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- αλάτι
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
Για το ρύζι
- 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 500 γρ. νερό
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 στικ κανέλα
- 1 φύλλο δάφνης
- 100 γρ. νερό
- 200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 70 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
Για το σερβίρισμα
- κόλιανδρο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com