Ελάτε στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Δρόμων Ζωής

 

Oι Δρόμοι Ζωής διοργανώνουν φέτος το Βazaar τους σε ένα σχολείο στο Γκάζι, συνοδεύοντάς το με πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις.

Ελάτε στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Δρόμων Ζωής

Oι Δρόμοι Ζωής διοργανώνουν φέτος το Βazaar τους σε ένα σχολείο στο Γκάζι, συνοδεύοντάς το με πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις. Ο χώρος σημαίνει πολλά για όλους, μικρούς και μεγάλους : στο Γκάζι κατοικεί η πλειοψηφία των παιδιών που δέχονται την υποστήριξη της οργάνωσης και το 87 ο σχολείο είναι το σχολείο πολλών από αυτά.

το Σάββατο και την Κυριακή 10-11 Δεκεμβρίου 2011 στο 87ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ,

Ορφέως 58, ΓΚΑΖΙ, Σταθμός Μετρό Κεραμεικός, έξοδος Κων/πόλεως,

ωράριο λειτουργίας: Σάββ.10/12 (10:00-22:00)–Κυρ.11/12 (10:00-20:00),

το Βazaar των Δρόμων Ζωής θα υπερασπιστεί την φήμη του ως μια gourmet διοργάνωση στην πόλη με απίστευτη ποικιλία από νοστιμιές και γλυκίσματα σε συσκευασίες δώρου και ακόμη, στυλιστικά ξεχωριστά αξεσουάρ, χειροποίητα κοσμήματα, στολίδια, χριστουγεννιάτικα δώρα, προσεγμένα αντικείμενα «δεύτερο χέρι» και την σταθερή παρουσία καλλιτεχνών και γκαλερί που προσφέρουν τα έργα τους. Φωτογραφίες από την προετοιμασία στο Facebook event. Πληροφορίες για όλη τη δράση των Δρόμων στο www.dromoi-zois.gr

Η δράση των Δρόμων Ζωής για 11 συνεχή χρόνια παρέχει βοήθεια σε παιδιά και οικογένειες Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης και μεταναστών που ζουν στην περιοχή Γκαζιού-Βοτανικού-Μεταξουργείου. Οι πόροι εξασφαλίζονται αποκλειστικά από το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar.

Ελάτε λοιπόν να κάνετε τα ψώνια σας, να δοκιμάσετε νοστιμιές και ζεστό κρασί αλλά και να μας γνωρίσετε μέσα από προβολές ντοκιμαντέρ και φωτογραφιών από τη ζωή της οργάνωσης. Στον ίδιο χώρο, αφήστε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν και να ψυχαγωγηθούν συμμετέχοντας στα ωριαία, δωρεάν και ανοιχτά για όλα τα παιδιά, εργαστήρια.


Επικοινωνία με δημοσιογράφους:

Χριστίνα Λιάτα: τηλ. 6973 994844

christinaliata@gmail.com

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12

10:00 - 12:00

Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων Κατασκευευών

12:00 - 13.30

Εργαστήρι Κούκλας

13.30 - 14:00

Χορωδία απο τα παιδιά των Δρόμων Ζωής

14:00 - 16:00

Εργαστήρι Πηλού

16:00 - 17:00

Προβολή Ντοκιμαντέρ*

17:00 - 19:00

Θεατρικό Παιχνίδι

19:00 - 21:00

Εργαστήρι Φιγούρας Καραγκιόζη & Εργαστήρι Κούκλας

Παράλληλα θα προβάλλονται φωτογραφίες από το έργο των Δρόμων Ζωής

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/12

10:00 - 12:00

Εργαστήρι Κούκλας

12:00 - 13:30

Εργαστήρι Ζωγραφικής & Περιβαλλοντικό Εργαστήριο

13:30 - 14:00

Χορωδία απο τα παιδιά των Δρόμων Ζωής

14:00 - 15:00

Θεατρικό Παιχνίδι

15:00 - 16:00

Προβολή Ντοκιμαντέρ*

16:00 - 18:00

Θεματικό Παιχνίδι

18:00 - 19:00

Εργαστήρι Φιγούρας Καραγκιόζη

19:00 - 20:00

Πάρτυ Παιδιών, Εθελοντών και Επισκεπτών

Παράλληλα θα προβάλλονται φωτογραφίες από το έργο των Δρόμων Ζωής

* ("Το Σχολείο" της Μαριάννας Οικονόμου, κ.α. )






Πώς βοηθά κανείς αγοράζοντας από το Bazaar των Δρόμων Ζωής

Ακόμα και η ελάχιστη αγορά βοηθά ένα παιδί να προχωρήσει στο σχολείο. Βοηθά εμάς, τους εθελοντές, να υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο παιδιά και συμπολίτες μας που ζουν μια ζωή πραγματικά στερημένη και με περιορισμένες ευκαιρίες εξέλιξης.

Το Bazaar του Δεκεμβρίου θέλει κάθε χρόνο να αποδεικνύει πως η θέληση για προσφορά μπορεί και ξεπερνά τα υλικά εμπόδια. Η κύρια παρακαταθήκη που αφήνει σε όσους συμμετέχουν και κάνουν τις αγορές τους είναι η ζεστασιά της καρδιάς και το αίσθημα ότι ανήκουν σε μια κοινωνία αλληλεγγύης. Μην υποκύπτοντας στην απομόνωση και την αδιαφορία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όσες έχει ο καθένας, για να σηκώσουμε λίγο ψηλότερα όσους έχουν πέσει, για να δώσουμε ελπίδα σε συνανθρώπους μας ανεξάρτητα από τη φυλή τους, τη φύση τους, τη θρησκεία τους ή άλλη διάκριση.

Ας θυμίσουμε μια πραγματικότητα : στις γειτονιές του Γκαζιού, του Βοτανικού και του Μεταξουργείου που συγκεντρώνουν συχνά τα βλέμματα όλων μας χάρις στις αναπλάσεις και τα πολιτιστικά γεγονότα, τα παλιά σπίτια κατοικούνται ακόμη από παιδιά και τις οικογένειές τους: εσωτερικούς ή ξένους μετανάστες, μουσουλμάνους της Θράκης, εργάτες, ρακοσυλλέκτες, άνεργους νέους. Τα χαμηλά σπίτια δίνουν τις θέσεις τους σε παραδοσιακές ταβέρνες και μπαρ, οι ένοικοι μετακομίζουν λίγο ή πολύ μακρύτερα και η ζωή συνεχίζεται για κάποιους μέσα στον αποκλεισμό, δίπλα ακριβώς στα σημεία που οι υπόλοιποι Αθηναίοι συναντιούνται και διασκεδάζουν. Αυτούς τους κόσμους προσπαθούν εδώ και πάνω από μια δεκαετία να συμφιλιώσουν οι εθελοντές της οργάνωσης, να συμφιλιώσουν ό,τι αντιπροσωπεύουν οι παραπάνω εικόνες.

Υπάρχει ακόμη δρόμος να διανυθεί για να μην χαθούν όσα έχουμε κερδίσει. Τώρα που η προσπάθεια όλων αποδίδει τους καρπούς της χρειάζεται να συνεχίσουμε ακόμη πιο εντατικά.

Το ετήσιο Bazaar θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Δρόμους Ζωής

Οι Δρόμοι Ζωής είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, εγκεκριμένη από το κράτος για το φιλανθρωπικό της έργο. Ιδρύθηκαν από τον Κώστα Βαρλά και την Μάτα (Σταματίνα) Αγγελοπούλου - Βαρλά και ξεκίνησαν την δραστηριότητά τους το 1996. Απέκτησαν νομική υπόσταση το Μάιο του 2000 (αρ. καταστατικού 524/2000).

Η κύρια ιδιαιτερότητα των Δρόμων Ζωής βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι μια οργάνωση αποκλειστικά βασισμένη στον εθελοντισμό. Αριθμούν 170 ενεργούς εθελοντές που ασχολούνται με την υποστήριξη 85 παιδιών και των οικογενειών τους. Για την επιτυχία τους στον τομέα του γνήσιου εθελοντισμού, βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον έπαινο "Νησίδες Ποιότητας Συλλογικής Δράσης" σε έναν διαγωνισμό που συνδιοργάνωσαν η "Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία" και το "Σώμα Ελληνίδων Οδηγών" τον Νοέμβριο του 2001.

Οι Δρόμοι Ζωής δεν έχουν λάβει ποτέ καμία επιχορήγηση ή χρηματοδότηση από κανένα φορέα του Ελληνικού κράτους ή Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Οι πόροι τους εξασφαλίζονται αποκλειστικά από την ετήσια Χριστουγεννιάτικη εορταγορά τους.

Η δράση των Δρόμων Ζωής παρέχει σήμερα βοήθεια σε παιδιά και οικογένειες Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης και μεταναστών που ζουν στην ευρύτερη περιοχή Γκαζιού-Βοτανικού-Μεταξουργείου και περιλαμβάνει :

  • Υποστηρικτική Διδασκαλία μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες κυρίως σε σχέση με την Ελληνική γλώσσα, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την βασική εκπαίδευση.
  • Συμπαράσταση υλική και ψυχολογική σε οικογένειες, οι οποίες ανήκουν σε ομάδες με πολιτισμικές ή κοινωνικές ιδιαιτερότητες, ώστε να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα στη ζωή.
  • Ειδική υποστήριξη στις γυναίκες – μητέρες αυτών των ομάδων με τη διοργάνωση μαθημάτων εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας και εκδηλώσεων για τη καταπολέμηση της άγνοιας, της ημιμάθειας και του κοινωνικού φόβου.
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων για τα παιδιά με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία, άθληση, εκδρομές, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων κ.ά.
  • Υποστήριξη αναλφάβητων εφήβων ώστε να αποκτήσουν την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για να επιστρέψουν στο σχολείο ή να αναπτύξουν ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να εργαστούν.

Το 1996 πολλά παιδιά δεν ολοκλήρωναν το Δημοτικό και ήταν σχεδόν απαγορευτική η συμμετοχή τους στο Γυμνάσιο. Σήμερα με την υποστηρικτική διδασκαλία των εθελοντών οι Δρόμοι Ζωής κατάφεραν να έχουν στο Κέντρο Επικοινωνίας παιδιά που τελειώνουν το Λύκειο, αλλά και τους πρώτους εισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η δράση τους όμως δεν σταματάει εκεί. Στο Κέντρο λειτούργησε με επιτυχία μια "μικτή" ομάδα (εθελόντριες και μητέρες της περιοχής) ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και ομάδα εφήβων κοριτσιών με την στήριξη εθελοντών ψυχολόγων. Επιπλέον έχουν κατά καιρούς διοργανώσει ομαδικούς εμβολιασμούς των παιδιών σε συνεργασία με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενημερώσεις για διάφορα θέματα υγείας (AIDS κλπ). Ακόμη, τα παιδιά και οι έφηβοι ωθούνται να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες και την λεκτική τους έκφραση μέσα από το θέατρο, τον αθλητισμό, τη ζωγραφική, τη μουσική και τις κατασκευές.

Σε όλη την διάρκεια της δραστηριοποίησής τους, οι Δρόμοι Ζωής, προσπαθούν να βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες, στηρίζοντας τις πιο ευπαθείς και με υλικό τρόπο. Από τις αρχές του 2010, και μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η δραστηριότητα αυτή, πήρε πιο συγκεκριμένη μορφή, κάτω από το πρόγραμμα «Φροντίδα». Μέσα από την «Φροντίδα» και με την στήριξη και τις προσφορές ενός ευρύτερου κοινωνικού ιστού, περίπου 25 οικογένειες, λαμβάνουν μια συστηματική στήριξη με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι για τους Δρόμους ζωής τα παιδιά δεν χωρίζονται με βάση την καταγωγή, την θρησκεία, το χρώμα ή οποιαδήποτε άλλη ιδιαιτερότητα. Για μας τα παιδιά ενώνονται από το γεγονός ότι αποτελούν το μέλλον του κόσμου και επιδιώκουμε με άπειρο σεβασμό στην κουλτούρα και την πολιτιστική τους καταγωγή να τους ανοίξουμε την πόρτα της κοινωνίας για να νοιώσουν τα ίδια ελεύθερα να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που η ζωή τους προσφέρει. Σ' αυτή την προσπάθεια αξιοποίησης των ευκαιριών, θα μας βρίσκουν πάντα δίπλα τους αρωγούς και συμβούλους στις δικές τους επιλογές και στην υλοποίηση των δικών τους ονείρων και επιθυμιών.


Κέντρο Επικοινωνίας : Γαργηττίων 12, 118.54 Γκάζι, Τηλ: 210 3474218, www.dromoi-zois.gr

Έδρα μη κερδοσκοπικής εταιρείας: Κανάρη 20, 185.38 Πειραιάς, Τηλ: 2104516903, email : dromi@ath.forthnet.gr


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved