Άκης Πετρετζίκης: Καλαμαράκια τηγανητά

Μια μοναδική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη για να φτιάξεις Καλαμαράκια τηγανητά

Άκης Πετρετζίκης: Καλαμαράκια τηγανητά









Συστατικά


  • 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 40 γρ. σιμιγδάλι
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 600 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα αγιολί

  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ

Για το σερβίρισμα

  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • μυρωδικά, φρέσκα
  • πάπρικα






Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved