Ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι: Ικανοποίηση αλλά και προβληματισμός στους επιχειρηματίες

Ο χώρος του πολιτισμού έχει ζει πρωτοφανείς καταστάσεις εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού. Εκτός από την οικονομική πίεση που ζουν οι καλλιτέχνες αυτό το διάστημα, σε μια κρίση που ανέδειξε όλες τις παθογένειες του οικονομικού συστήματος κάτω από το οποίο είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν, είναι και οι επιχειρήσεις του κλάδου που βρίσκονται και αυτές σε οριακό σημείο.

Ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι: Ικανοποίηση αλλά και προβληματισμός στους επιχειρηματίες

Οι κινηματογράφοι δεν αποτελούν εξαίρεση και ενόψει της λειτουργίας των θερινών την 1η Ιουνίου (για τα χειμερινά σινεμά η χρονιά έκλεισε με μεγάλες ζημιές έτσι κι αλλιώς) οι επιχειρηματίες ξεφυσούν με ανακούφιση, καθώς τα τελικά μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι πολύ πιο ευνοϊκά από το αρχικό πλάνο κάτι , ου όμως επιτεύχθηκε κατόπιν συνεχών παρεμβάσεων στα αρμόδια υπουργεία.

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε ότι οι θερινοί κινηματογράφοι θα μπορούν να δουλεύουν με πληρότητα 40% -ένα μέτρο που έχει προβληματίσει τους επιχειρηματίες, καθώς κάποια σινεμά δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν.

Με βάση την νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Πολιτισμού η πληρότητα μπορεί να φτάσει στο 75% κάτι που είναι πραγματική ανάσα για τους επιχειρηματίες λέει στο CNN Greece o κ. Παναγιώτης Τσακαλάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved