Ιδιοκτήτες ακινήτων: Μόνο το 33% των απωλειών από τα ενοίκια θα συμψηφισθεί με φόρους

Σχεδόν το 1/3 των εισοδημάτων που θα χάσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων εξαιτίας του μέτρου της μείωσης των ενοικίων κατά 40% θα καλύψει το υπουργείο Οικονομικών, συμψηφίζοντας το ποσό αυτό με τους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι από τον Ιούλιο και μετά.

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Μόνο το 33% των απωλειών από τα ενοίκια θα συμψηφισθεί με φόρους

Η διάταξη που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την κάλυψη του 33,3% των πραγματικών απωλειών εισοδήματος των ιδιοκτητών ακινήτων, χωρίς να προβλέπεται περιορισμός ως προς το είδος των φορολογικών υποχρεώσεων με τις οποίες θα γίνει ο συμψηφισμός.

Οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν ακίνητα από τα οποία θα εισπράξουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια το τρίμηνο Μαρτίου - Μαΐου θα κληθούν να δηλώσουν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τις εισοδηματικές απώλειες που έχουν και να συνυποβάλουν το μισθωτήριο συμβόλαιο των ακινήτων με το αποδεικτικό της είσπραξης των μειωμένων ποσών. Από τις απώλειες που θα προκύψουν το 33,3% θα συμψηφιστεί με τον φόρο εισοδήματος, ή ΕΝΦΙΑ ή άλλες φορολογικές υποχρεώσεις που θα προκύψουν από την 1η Ιουλίου και μετά.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved