Πόσο ακριβά θα είναι τα αεροπορικά ταξίδια μετά την κρίση του κορωνοϊού;

Καθώς οι χώρες σχεδιάζουν την επανεκκίνηση της οικονομίας με το συνεπακόλουθο άνοιγμα των συνόρων και των επιχειρήσεών τους, οι αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους πρώτους επιβάτες στη μετά lockdown εποχή. Με τι κόστος όμως;

Πόσο ακριβά θα είναι τα αεροπορικά ταξίδια μετά την κρίση του κορωνοϊού;

Οι κανόνες της (σωστής) κοινωνικής αποστασιοποίησης σημαίνουν λιγότεροι επιβάτες ανά πτήση, αυτό, όμως, δεν σημαίνει και πιο ακριβά εισιτήρια;

Πολλές εταιρείες καταργούν την επιλογή των μεσαίων καθισμάτων ενώ κρατούν την πληρότητα στο 50-60% των διαθέσιμων θέσεων. Μερικές από αυτές είναι η Delta Air Lines, η Emirates, η American Airlines, η Japan Airlines, η United, η Wizz Air και άλλες.

Πολλές άλλες, όμως, συνηθίζουν να κάνουν κρατήσεις όπως παλιά, ενώ μία εταιρεία σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί την επιθυμία κάποιων επιβατών για κοινωνική αποστασιοποίηση. Ο χαμηλού κόστους αμερικανικός αερομεταφορέας Frontier Airlines ανακοίνωσε τo τέλος «Περισσότερου Χώρου», σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν με τα αεροσκάφη της μεταξύ 8 Μαΐου και 31 Αυγούστου και επιθυμούν η μεσαία θέση να είναι κενή, θα μπορούν να το κάνουν πληρώνοντας επιπλέον 39 δολάρια πέραν του κόστους του εισιτηρίου τους.

Το τέλος «Περισσότερου Χώρου» έλαβε… τέλος μόλις 48 ώρες μετά την εξαγγελία του, μετά την κριτική που δέχτηκε η εταιρεία από μέλη του Κογκρέσου.

«Αναγνωρίζουμε τις ανησυχίες που ανέκυψαν σχετικά με το αν αποσκοπούμε στο όφελος από την ασφάλεια και αυτό δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μας», απάντησε σε επιστολή του προς τους βουλευτές ο CEO της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved