Κορωνοϊός – «Μηδέν άγαν»: Η ψυχολογία της νέας κανονικότητας

Καθώς, όπως όλα δείχνουν, οδεύουμε σε μία σταδιακή έξοδο από τα μέτρα περιορισμού και μία νέα κανονικότητα μετά την πανδημία του κορωνοϊού (SARS –COVID -19) - που σάρωσε όλον τον πλανήτη και εξακολουθεί να αντιστέκεται, σκορπίζοντας θανάτους, και να ζορίζει τα υγειονομικά συστήματα - ένα ερώτημα που θέτουμε όλοι στον εαυτό μας είναι πώς θα βγούμε από την πανδημία.

Κορωνοϊός – «Μηδέν άγαν»: Η ψυχολογία της νέας κανονικότητας

Δηλαδή, με τι ψυχικά αποθέματα θα μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη ημέρα, μετά από ένα μεγάλο διάστημα κοινωνικού εγκλεισμού, αλλά και πώς θα είναι η οικονομία μας, οι επιχειρήσεις και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, εκατομμύρια εκ των οποίων σε όλο τον κόσμο, έχουν χάσει τη δουλειά τους.

Τόσο οικονομολόγοι της υγείας, όσο και επιστήμονες, τονίζουν ότι μετά την πανδημία ο κόσμος μας θα αλλάξει και τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.

Το CNN Greece μίλησε με την Βαρβάρα Ασημακοπούλου, Coach, Συγγραφέα, Ομιλήτρια και Ιδρύτρια HRE, για το πώς οφείλουμε να βιώνουμε την κατάσταση αυτή που ήρθε απροσδόκητα στη ζωή μας και έφερε τα πάνω κάτω. Η παύση, η πνευματικότητα, η ψυχική ησυχία και η αταραξία αποτελούν παράγοντες προσωπικής ισορροπίας και εμπνευσμένης ηγεσίας, όπως σημειώνει.

Μάλιστα για σήμερα, θα επέλεγε το δελφικό ρητό, «Μηδέν άγαν» από το Χίλωνα το Λακεδαιμόνιο, πολιτικό και έναν από τους Επτά Σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας, το οποίο είναι χαραγμένο στην προμετωπίδα του ναού του Απόλλωνα στο Μαντείο των Δελφών. Γιατί αυτό το δελφικό ρητό, ρωτάω την κ. Ασημακοπούλου;

«Εμπνέομαι και σας μιλώ για κάποιες αρετές που είναι ωφέλιμες αυτή την εποχή. Οι αρετές κατά την αρχαία ελληνική φιλοσοφία είναι ο τρόπος που πρέπει να ζούμε για να κατακτήσουμε την ευδαιμονία όχι μόνο για μας αλλά και για το κοινό καλό "την πόλη"».

Οι αρετές μάς δίνουν το σημείο αναφοράς για να ζούμε με μέτρο, με ισορροπία προσωπικά, επαγγελματικά κοινωνικά».







Κορωνοϊός: Το Πάσχα της καραντίνας







Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved