#tsoulotip: Το γάλα το χρησιμοποιούμε μαζί με τη σόδα για να μας γίνουν ακόμα πιο αφράτα τα σουτζουκάκια μας
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, από λάπα
100 ml γάλα, πλήρες
1 κ.γ. ξύδι από λευκό κρασί
¼ κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα:
800 γρ. ντομάτα κονσκασέ
200-250 ml νερό
2 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό
50 ml ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
2 μπαχάρια ολόκληρα
½ κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com