Οι 5 πιο φιλικές τροφές προς το περιβάλλον!

Οι πιο βιώσιμες τροφές είναι οι αυτές που λαμβάνουμε απευθείας από τη γη.

Οι 5 πιο φιλικές τροφές προς το περιβάλλον!

Ξέρατε ότι οι τροφές που καταναλώνουμε επηρεάζουν όχι μόνο τη δική μας υγεία αλλά και την υγεία του πλανήτη μας;

Το να κάνουμε πιο οικολογικές επιλογές στις τροφές που επιλέγουμε, εκτός του ότι θα μας οδηγήσει σε μια πιο ισορροπημένη διατροφή με καλύτερη υγεία, θα μας βοηθήσει και στο να μην αυξάνουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα έχοντας αρνητικό αντίκτυπο στον πλανήτη.

Σε γενικές γραμμές αυτό που είναι εύκολο να θυμόμαστε είναι ότι οι πιο βιώσιμες τροφές είναι οι αυτές που λαμβάνουμε απευθείας από τη γη και που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία σε εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον με ρύπους. Χρειάζονται μόνο κάποιες μικρές αλλαγές στις συνήθειες μας που θα μας οδηγήσουν σε πιο σοφές επιλογές για εμάς και τον πλανήτη.

  • Μπορούμε να επιλέγουμε ντόπια προϊόντα που έχουν καλλιεργηθεί πιο κοντά μας και άρα έχουν διανύσει λιγότερα χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν στα χέρια μας μειώνοντας έτσι τις εκπομπές αερίου.
  • Οι βιολογικές τροφές είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον καθώς είναι απαλλαγμένες από συνθετικά λιπάσματα και χημικά.
  • Επιπλέον, τα εποχικά φρούτα και λαχανικά, εκτός του ότι φτάνουν φρέσκα στα χέρια μας, καλλιεργούνται και με πιο φυσικούς τρόπους καθώς ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες και δε χρειάζεται να δημιουργηθεί τεχνητό περιβάλλον για την ανάπτυξη τους.

Ας δούμε ποιες είναι οι 5 πιο φιλικές τροφές προς το περιβάλλον:

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved