#tsoulotip: 1. Προσέχουμε να μην καίει πολύ το λάδι ώστε να μην καούν τα donuts. 2. Η ζύμη που θα περισσέψει από τα πρώτα donuts που θα φτιάξουμε, δεν την ανοίγουμε πάρα πολύ, Θέλουμε να έχει το πάχος ενός δαχτύλου.3. Τα ζυμαράκια που θα περισσέψουν από το κόψιμο των donuts, μπορούμε να τα τηγανίσουμε και αυτά.
Υλικά για τη ζύμη των donuts:
500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
4 γρ. μαγιά, ξερή
1/2 κ.γ. αλάτι
80γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
¼ κ.γ. μαστίχα
¼ κ.γ. μαχλέπι, άτριφτο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
250 ml ξινόγαλο
50 ml ελαιόλαδο
1 αυγό, medium
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το γλάσο:
240 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
80 ml γάλα ή νερό
Υλικά για το σερβίρισμα:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Πολύχρωμες τρούφες
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com