Μουσακάς με μοσχάρι ραγού από τον Γιώργο Τσούλη

Ένας διαφορετικός πεντανόστιμος μουσακάς!

#tsoulotip: Πρέπει να μην έχει υγρασία το κρέας όταν το αδειάσουμε πάνω στα λαχανικά.

ΥΛΙΚΑ

Για τα λαχανικά:

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε οριζόντιες φέτες πάχους 1 εκ.

3 πατάτες, κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους 1εκ.

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για το ραγού:

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε κύβους 3εκ.

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 ξυλάκι κανέλας

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 φύλλο δάφνης

150 ml κόκκινο κρασί

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κύβο μοσχαριού

Χλιαρό νερό όσο χρειάζεται

Αλάτι

Πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

1 lt γάλα, πλήρες

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

3 κρόκους αυγού

2/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

100 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο

4 κ.γ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα





Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved