Μπακαλιάρος σκορδαλιά από τον Γιώργο Τσούλη

Μία παραδσιακή συνταγή που θα αγαπήσετε

Μπακαλιάρος σκορδαλιά από τον Γιώργο Τσούλη

#tsoulotip: Σε περίπτωση που έχουμε πάρει παστό μπακαλιάρο τον ξαλμυρίζουμε βάζοντάς τον σε ένα μπολ με νερό να τον καλύπτει με μισή κουταλία του γλυκού αλάτι. Αλλάζουμε κάθε 3 ώρες το νερό. Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε για 1 μέρα.

800 γρ. μπακαλιάρο, χωρίς κόκκαλα και χωρίς δέρμα

Αλεύρι, γ.ο.χ. για το πασπάλισμα του μπακαλιάρου

Αλάτι

Για το κουρκούτι:

500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

250 ml αναψυκτικό σόδα

330 ml μπύρα, ξανθιά

2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

Αλάτι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά:

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

200 ml ελαιόλαδο

5-6 σκ. σκόρδο

1 μικρό κομμάτι από την ουρά του μπακαλιάρου

Αλάτι

Πιπέρι





Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved