Σαραγλί από τον Γιώργο Τσούλη
Σιροπιαστές μπουκίτσες κατευθειάν από τη Θεσσαλονίκη!
#tsoulotip: 1. Προσέχουμε να μη γεμίσουμε πολύ τα σαραγλί και δεν τα σφίγγουμε πολύ όταν τα τυλίγουμε, διότι όταν ψηθούν ενδέχεται να σκιστούν τα φύλλα και να χυθεί έξω η γέμιση. 2. Βουτυρώνουμε τα σαραγλί για να βγουν πιο τραγανά.
14 φύλλα κρούστας,
150 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
150 γρ. φιστίκια, θρυμματισμένα
270 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.γ. κανέλα, τριμμένο
Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
300 ml νερό
50 γρ. μέλι
Φλούδες από ένα πορτοκάλι
1 στικ κανέλα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com