Υπάρχει διατροφή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού;

Υπάρχει όντως κάποια διατροφή η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας ή όχι;

Υπάρχει διατροφή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού;

Η αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως είναι η διατροφή, ο ύπνος, η σωματική δραστηριότητα, το στρες και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Τι συμβαίνει όμως με τη διατροφή, η οποία ως φυσικό φάρμακο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών νοσημάτων συμπεριλαμβανομένου και του κοινού κρυολογήματος/γρίπης ακόμα και του κορονοϊού; Υπάρχει όντως κάποια διατροφή η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας ή όχι;

Η απάντηση είναι πως ναι, η ισορροπημένη στο σύνολο της διατροφή, σύμφωνα και με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, μπορεί να γίνει όπλο στην προάσπιση της υγείας. Οφείλουμε γενικά να βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση θρέψης, για να μπορεί το σώμα να ανταπεξέλθει και το ανοσοποιητικό σύστημα να ανταποκριθεί σε περίπτωση λοίμωξης.

Πώς να αυξήσουμε όμως την αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού σας μέσω της ισορροπημένης διατροφής; Πρέπει να δίνουμε έμφαση στην πρόσληψη και το συνδυασμό των παρακάτω θρεπτικών συστατικών:





Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved