Κολοκυθοκεφτέδες από τον Γιώργο Τσούλη

Παραδοσιακή συνταγή που θα αγαπήσετε!

#tsoulotip: Το μείγμα μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι και αυτό εξαρτάται από το πόσο καλά έχουμε στραγγίσει τα κολοκυθάκια.




ΥΛΙΚΑ


1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα (από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη)

130 γρ. φέτα, τριμμένη

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Ξύσμα από 1 lime

½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα

¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

50 - 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Αλάτι

Πιπέρι

1 κρόκο αυγού

30 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το ντιπ γιαουρτιού:

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Χυμό & ξύσμα από 1 lime

10 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved