Τι είναι η Διαλειμματική νηστεία;

Από την Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Δανάη Πετροπούλου

Τι είναι η Διαλειμματική νηστεία;

Διανύουμε εδώ και μερικές ημέρες την περίοδο της Σαρακοστής, της περιόδου δηλαδή κατά την οποία ακολουθούμε τη θρησκευτική νηστεία μέχρι το Πάσχα κατά τη διάρκεια της οποίας απέχουμε από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Πέρα από αυτού του είδους νηστείας που είναι θρησκευτική, όπως και το Ραμαζάνι, υπάρχει και η διαλειμματική νηστεία, όπου είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ποικιλία διατροφικών προτύπων που θέτει τον χρονικό περιορισμό στην λήψη τροφής. Δεν καθορίζει ποιες τροφές θα πρέπει να καταναλώνονται, αλλά το πότε καταναλώνονται, δηλαδή καταναλώνονται λίγες ή και καθόλου θερμίδες για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.

Έχει τις ρίζες της στο γεγονός ότι κατά την προϊστορία το φαγητό δεν ήταν πάντα εύκολα διαθέσιμο, οπότε οι προγονοί μας έπρεπε να βγουν έξω για να αναζητήσουν φαγητό και τις φορές που δε θα ήταν εφικτό, προσαρμοζόντουσαν στις νέες συνθήκες αφαγίας-νηστείας για αρκετές ώρες ή και μέρες προκειμένου να επιτευχθεί η επιβίωση.

Πολλοί άνθρωποι μαγεύονται στην ιδέα ότι μπορούν κάποιες φορές την ημέρα να καταναλώνουν ό,τι θέλουν και να χάνουν βάρος παράλληλα, οπότε αυτού του είδους η διατροφή αρχίζει να κερδίζει έδαφος σιγά σιγά. Πάμε όμως να δούμε από επιστημονικής πλευράς κατά πόσο είναι αποτελεσματική και τι κινδύνους πιθανώς έχει για την υγεία.

Ποια είναι τα διαφορετικά είδη διαλειμματικής νηστείας;





Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved