Τούρτα με σταφίδες και αποξηραμένα σύκα (Lady Baltimore cake) από τον Γιώργο Τσούλη
Κλασική αμερικάνικη συνταγή για τούρτα που θα λατρέψετε.
#tsoulotip: Πρέπει να κρυώσουν πολύ καλά τα παντεσπάνια πριν τα αλείψουμε με την επικάλυψη για να μη λιώσει η τελευταία.
ΥΛΙΚΑ
Για τα παντεσπάνια:
430 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
320 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά (medium), χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
320 ml ξινόγαλο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
Για τη γέμιση:
250 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
8 αποξηραμένα σύκα, χοντροκομμένα
250 ml κονιάκ
Για την επικάλυψη:
660 γρ. ζάχαρη άχνη
230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
90 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com