Σοκολατένιο κέικ με raspberries από τον Γιώργο Τσούλη
Αφράτο κέικ με σοκολατένιο γλάσο...σκέτη λιγούρα!
#tsoulotip: Το βούτυρο πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρώς πριν το ρίξουμε στο μείγμα γιατί θα κόψει.
ΥΛΙΚΑ
290 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
400 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
80 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
80 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, λιωμένο
3 αυγά, large
280 ml ξινόγαλο
4 κ.σ. ηλιέλαιο
¾ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. baking powder
¼ κ.γ. αλάτι
Για την επικάλυψη:
80 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης
25 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
15 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
10 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου
10 γρ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¾ κ.γ. κορν φλάουρ
Για το σερβίρισμα:
Raspberries
Φρέσκο δυόσμο
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com