Συνταγή για σπιτικά cruffins από τον Γιώργο Τσούλη
Ζύμη κρουασάν σε σχήμα muffin γίνεται; Μα φυσικά!
#tsoulotip: Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό πάχος, για να μπορέσουμε να τη ρολάρουμε αρκετές φορές και να έχει περισσότερες στρώσεις.
ΥΛΙΚΑ
Για τα cruffins:
450 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
240 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
160 ml ζεστό γάλα, πλήρες
2 αυγά, medium
4 κ.σ. ζεστό νερό
2 κ.γ. μαγιά, ξερή
2 κ.σ. ηλιέλαιο
Για τη γλυκιά γέμιση:
500 ml γάλα, πλήρες
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. κορν φλάουερ
3 κρόκους
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα των γλυκών cruffin:
Ζάχαρη, κρυσταλλική
Κανέλα, σε σκόνη
Για την αλμυρή γέμιση:
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
50 γρ. ζαμπόν φουαντρέ, ψιλοκομμένο
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com