Συνταγή για vegan σις κεμπάπ από τον Γιώργο Τσούλη
Η vegan εκδοχή του αγαπημένου μας ανατολίτικου μεζέ.
#tsoulotip: Βρέχουμε τα χέρια μας για να μην κολλάει το μείγμα στα δάχτυλα μας.
ΥΛΙΚΑ
320 γρ. πατάτα, βρασμένη
300 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
200 γρ. ρεβύθια, βρασμένα
70 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
2 κ.γ. κόλιανδρο, ξερό
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
Για τη σάλτσα:
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ζάχαρη, καστανή
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
½ κ.γ. τσίλι, σε σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Ντομάτα, ψημένη
Πράσινη πιπεριά κέρατο, ψημένη
Πίτες αραβικές
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com