Συνταγή για λαχματζούν με κιμά σόγιας από τον Γιώργο Τσούλη

Η πίτσα της Ανατολής στη vegan εκδοχή της.



#tsoulotip: Πρέπει να έχει πυρώσει πολύ καλά το ταψί πριν τοποθετήσουμε τη ζύμη επάνω.


ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

1 κ.γ. μαγιά, ξερή

150 ml νερό, χλιαρό

1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

½ κ.γ. αλάτι

Ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

230 γρ. κιμά σόγιας

140 γρ. κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια

140 γρ. κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κ.γ. ραζ ελ χανούτ

600 ml νερό, βραστό

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το ραζ ελ χανούτ:

1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

¾ κ.γ. πιπέρι, τριμμένο

½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν σε σκόνη

¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

½ κ.γ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια

1 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος









Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com




©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved