Συνταγή για μπουγάτσα με κιμά από τον Γιώργο Τσούλη

Κιμαδόπιτα με φύλλο αέρος, χορταστική και μυρωδάτη.

Συνταγή για μπουγάτσα με κιμά από τον Γιώργο Τσούλη

#tsoulotip: Φροντίζουμε να βουτυρώνουμε συνεχώς τα φύλλα κατά το άνοιγμα τους ώστε να μη μας κοπούν.




ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + extra 300 γρ. λιωμένο για το άνοιγμα των φύλλων

250 ml νερό, χλιαρό

¼ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

½ κ.γ. κύμινο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο







Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com




©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved