Συνταγή για ψητή γαλοπούλα με σάλτσα γκρέιβι από τον Γιώργο Τσούλη

Η πιο μαλακή και ζουμερή γαλοπούλα που έχετε δοκιμάσει συνοδευόμενη από σάλτσα gravy.

Συνταγή για ψητή γαλοπούλα με σάλτσα γκρέιβι από τον Γιώργο Τσούλη

#tsoulotip: Αν η γαλοπούλα είναι πάνω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 90’. Αν η γαλοπούλα είναι κάτω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 70’.




ΥΛΙΚΑ

1 γαλοπούλα 4 κιλών

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι, κομμένο στα 8

6 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

4 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

2 φύλλα δάφνης

2 στικ σέλερι, κομμένα σε κάθετες φέτες

1 κ.γ. φασκόμηλο, τριμμένο

1 σκ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 lt ζωμό λαχανικών

Για τη γέμιση:

½ μήλο, κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε κάθετες φέτες

1 στικ κανέλας

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο







Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved