Χριστόψωμο
Συνταγή που παραδοσιακά ετοιμάζουμε 2-3 μέρες πριν τα Χριστούγεννα, νόστιμο και αφράτο.
#tsoulotip: Λαδώνουμε ελαφρώς τη μεμβράνη για να μην κολλήσει η ζύμη όταν φουσκώσει.
ΥΛΙΚΑ
Για το ψωμί:
720 γρ. αλεύρι, σκληρό
9 γρ. μαγιά, ξερή
1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. γλυκάνισο, ξερό
4 κ.σ. μέλι
75 ml ελαιόλαδο
300 ml νερό, χλιαρό
50 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
1 κρόκο για το άλειμμα
Για τις πλεξούδες:
50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
½ κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρύδι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com