Χριστόψωμο

Συνταγή που παραδοσιακά ετοιμάζουμε 2-3 μέρες πριν τα Χριστούγεννα, νόστιμο και αφράτο.

Χριστόψωμο

#tsoulotip: Λαδώνουμε ελαφρώς τη μεμβράνη για να μην κολλήσει η ζύμη όταν φουσκώσει.

ΥΛΙΚΑ




Για το ψωμί:

720 γρ. αλεύρι, σκληρό

9 γρ. μαγιά, ξερή

1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

½ κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. γλυκάνισο, ξερό

4 κ.σ. μέλι

75 ml ελαιόλαδο

300 ml νερό, χλιαρό

50 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

1 κρόκο για το άλειμμα

Για τις πλεξούδες:

50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

½ κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 καρύδι







Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved