Συνταγή για καλόγερος Νάξου από τον Γιώργο Τσούλη
Κλασική ναξιώτικη συνταγή που θα λατρέψετε σίγουρα.
![Συνταγή για καλόγερος Νάξου από τον Γιώργο Τσούλη](https://cdn.astmd.gr/img/840/504/90/2019/12/15/2e47a889cb49f16cedc2fb576bdb1394_L.jpg?t=2uPjdj5z4YP-br_vfBgF1Q)
#tsoulotip: Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό και αλάτι για να ξεπικρίσουν.
ΥΛΙΚΑ
Για το μοσχάρι:
1 kg μοσχάρι ελιά, κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.σ. πελτέ
1 ξυλάκι κανέλας
½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
3 φύλλα δάφνης
1 κύβο ζωμό βοδινού
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
180 ml κόκκινο κρασί
1 lt νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Για τις μελιτζάνες:
4 μελιτζάνες, κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους περίπου μισού χιλιοστού
350 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
200 γρ. σιμιγδάλι
200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com