Συνταγή για καλόγερος Νάξου από τον Γιώργο Τσούλη

Κλασική ναξιώτικη συνταγή που θα λατρέψετε σίγουρα.

Συνταγή για καλόγερος Νάξου από τον Γιώργο Τσούλη

#tsoulotip: Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό και αλάτι για να ξεπικρίσουν.




ΥΛΙΚΑ

Για το μοσχάρι:

1 kg μοσχάρι ελιά, κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

6-7 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.σ. πελτέ

1 ξυλάκι κανέλας

½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

3 φύλλα δάφνης

1 κύβο ζωμό βοδινού

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

180 ml κόκκινο κρασί

1 lt νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Για τις μελιτζάνες:

4 μελιτζάνες, κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους περίπου μισού χιλιοστού

350 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη

200 γρ. σιμιγδάλι

200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

Αλάτι

Πιπέρι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα



Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved