Υγρό κέικ σοκολάτας

Το πιο ζουμερό κέικ που έχετε δοκιμάσει.

Υγρό κέικ σοκολάτας

#tsoulotip: Το βούτυρο πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρώς πριν το ρίξουμε στο μείγμα γιατί θα κόψει.

ΥΛΙΚΑ


145 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

40 γρ. βούτυρο, λιωμένο

1 αυγό, large

¾ κ.γ. baking powder

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

¼ κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ηλιέλαιο

120 ml ξινόγαλο

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

15 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

25 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

80 ml κρέμα γάλακτος, 15%

10 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

10 γρ. μέλι

¾ κ.γ. κορν φλάουρ

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved